AEBC

‘Andrew McLean heeft, vanuit zijn studie naar de mentale mogelijkheden van paarden, samen met zijn vrouw Manuele McLean het Australian Equine Behaviour Centre opgericht. Dit centrum is het thuis van de ‘Equitation Science’, de wetenschap van het gedrag van paarden/de rijkunst.

Deze ‘Equitation Science’ vertegenwoordigd de eerste grote verschuiving in de huidige cultuur van het trainen van paarden waarin heldere kennis m.b.t. de training van paarden de oude, slecht geïnformeerde methoden vervangt. Ethische vraagstukken m.b.t. dominantie & respect en het gewillige & onwillige (stoute) paard worden aan de kaak gesteld en vervangen door juiste, op wetenschappelijk onderzoek berustende verklaringen voor het gedrag van paarden. 

De AEBC heeft het initiatief genomen om een simpel, logisch systeem voor het trainen van paarden op te stellen wat tegenwoordig gebruikt wordt door veel van de beste ruiters ter wereld. Door middel van onderzoek zal het AEBC dit systeem blijven verbeteren in het belang van paard en trainer.’

Vertaald vanuit het Engels van de website www.aebc.com.au

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *