Training trailer laden

Waarom?

Ik gun het elk paard en ruiter om heerlijk samen, zorgeloos op pad te gaan met elkaar en ik geloof dat dit met elk paard kan!

Hoe?

Het trainen of hertrainen van jouw paard/pony ten aanzien van het laden op de trailer doe ik volgens een systematiek die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek naar hoe paarden leren. Met rust, geduld en door duidelijk en consequent te zijn ben ik in staat je paard zo te trainen dat hij/zij zich moeiteloos op de trailer laat laden, rustig wacht en ook rustig de trailer afloopt, met mij maar ook met jou.

Ook leerzaam voor jezelf

Een belangrijk onderdeel van deze training is dat ik jou een stukje uitleg geef over de theorie achter het niet laden op de trailer en het trainingsprincipe (hoe leren paarden, wat ging er mis, hoe lossen we dit op en waarom werkt het trainingsprincipe). Je krijgt deze theorie vooraf toegestuurd, zodat je het vast kunt lezen.

Daarnaast ga je onder begeleiding zelf oefenen met je paard, zodat je zelf later het resultaat kunt behouden.

Naast het resultaat van een paard wat zich gemakkelijk op de trailer laat zetten is de training trailer laden daarmee ook een leerzame ervaring voor jezelf.

Video basistraining: [youtube]http://youtu.be/5u40jwUws5Q[/youtube]

Video vervolgtraining (alleen je laden & lossen): [youtube]http://youtu.be/YJ8d-1prBA8[/youtube]

Kosten & betaling

Ik hanteer het no-cure-no-pay-principe, dit doe ik omdat ik vertrouwen heb ik deze trainingsmethode!

Vaak is één sessie voldoende om het paard te leren op een ontspannen manier te laden.

Afhankelijk van het paard en de eigenaar/begeleider van het paard kan het nodig zijn om nog een tweede sessie te doen, zodat je als eigenaar/begeleider het getrainde kunt behouden. Als het nodig is kan ik ook een keer langskomen en/of zal ik je paard ook een keer op vreemd terrein trainen in het laden op de trailer (we weten uit onderzoek dat een paard context afhankelijk leert, daarom is het belangrijk dat je het nieuwe gedrag in nieuwe situaties op eenzelfde manier oefent, zodat het paard op elke locatie hetzelfde gewenste gedrag laat zien).

Vooraf spreken we het doel van de training zo concreet mogelijk af, dit helpt ons om samen te bepalen of de doelstelling behaalt is en we van een ‘pay’ situatie spreken. Als het doel bereikt is, wat vaak zal zijn dat het paard zich goed op de trailer laat leiden, er rustig op blijft staan (ook zonder de buis erachter) en er ook rustig af stapt, rekenen we af.

Voor de eerste training reken ik €75,- (elke training daarna is €50,-). Daarnaast reken ik, als je meer dan 15km buiten Ameide woont, €0,20ct per km reiskostenvergoeding voor elke kilometer na de eerste 15km.

Ik ben ook beschikbaar voor een clinic trailer laden (+/- 2 uur, theoretisch deel m.b.t. het gedrag van paarden, de trainingsmethode en praktijk), de kosten hiervoor zijn bespreekbaar, wel moet er dan ook altijd een paard beschikbaar zijn op locatie die als voorbeeld getraind kan worden.