Trailer training

Waarom?

Ik gun het elk paard en ruiter om heerlijk samen, zorgeloos op pad te gaan met elkaar en ik geloof dat dit met elk paard kan! 

Hoe?

Het trainen of hertrainen van jouw paard/pony ten aanzien van het laden op de trailer doe ik volgens een systematiek die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek naar hoe paarden leren. Hierdoor ben ik in staat je paard zo te trainen dat hij/zij zich moeiteloos op de trailer laat laden, rustig wacht en ook rustig de trailer afloopt, met mij maar ook met jou.

Ook leerzaam voor jezelf

Een belangrijk onderdeel van deze training is dat ik jou een stukje uitleg geef over de theorie achter het niet laden op de trailer en het trainingsprincipe (hoe leren paarden, wat ging er mis, hoe lossen we dit op en waarom werkt het trainingsprincipe).

Daarnaast ga je onder begeleiding zelf oefenen met je paard, zodat je zelf later het resultaat kunt behouden.

Naast het resultaat van een paard wat zich gemakkelijk op de trailer laat zetten is de training trailer laden daarmee ook een leerzame ervaring voor jezelf.

Wil je zien hoe een trailer training verloopt, bekijk dan deze filmpjes:

[youtube]http://youtu.be/wDPmfD2Hmow[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/JlyJdMQj4i0[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/04PbbMhcMII[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/q2G9h5gNPKo[/youtube]

Betaling

Allereerst: Ik hanteer het no-cure-no-pay-principe, dit doe ik omdat ik vertrouwen heb ik deze trainingsmethode!

Vaak zal ik een aantal keren langskomen bij jou en je paard in een korte periode en mogelijk nog een keer, als dit gewenst is, voor een follow-up bezoek na een aantal weken (dit kan bijvoorbeeld ook in een wedstrijdsituatie op vreemd terrein zijn).

Bij mijn eerste bezoek evalueer in samen met jou de leidrespons (hoe goed is het paard getraind om op lichte voorwaartse druk naar voren te stappen) en stoprespons (hoe goed is het paard getraind om op een lichte stoprespons halt te houden en een stap achterwaarts te doen) van je pony of paard. Aan de hand hiervan geef ik je een indicatie van het aantal trainingssessies (veelal zullen dit er 3 zijn) die nodig zullen zijn voor het (her)trainen van je pony of paard om zich op een ontspannen manier te laten laden. Ook zal ik in dit bezoek een start maken met het trainen van je paard in de basisreacties (voorwaarts en halt) die noodzakelijk zijn voor het succesvol en ontspannen laden van je paard op de trailer.

Het is in principe mogelijk elk paard binnen een uur te trainen om zich rustig de trailer op te laten leiden, maar dit gaat ten koste van de ontspannenheid bij aanvang van het proces en leidt eerder tot gevaarlijke situaties voor je paard en geeft onnodige stress. Daarom zal ik in veel gevallen besluiten het paard eerst zonder, of alleen nog in de buurt van de trailer te trainen, voordat we daadwerkelijk aan het laden beginnen. 

Tijdens mijn eerste bezoek spreken we ook het doel van de training zo concreet mogelijk af, dit helpt ons om samen te bepalen of de doelstelling behaalt is en we van een ‘pay’ situatie spreken. Als het doel bereikt is, wat vaak zal zijn dat het paard zich goed op de trailer laat leiden, er rustig op blijft staan (ook zonder de buis erachter) en er ook rustig af stapt, rekenen we af. Zijn er meer sessie nodig dan ik bij mijn eerste bezoek/consult aangegeven heb dan kom ik deze sessie kosteloos voltooien, mits je als eigenaar laat zien dat je bereidwillig bent en de opgegeven oefeningen in de tussentijd consequent hebt getraind met je paard. 

Voor elk consult/training reken ik €50,-. Daarnaast reken ik, als je meer dan 15km buiten Ameide woont, €0,20ct per km reiskostenvergoeding voor elke kilometer na de eerste 15km.

Ik ben ook beschikbaar voor een clinic trailer laden (+/- 2 uur, theoretisch deel m.b.t. het gedrag van paarden, de trainingsmethode en praktijk), de kosten hiervoor zijn bespreekbaar, wel moet er dan ook altijd een paard beschikbaar zijn op locatie die als voorbeeld getraind kan worden.